زخم دهان یکی از شایع‌ترین مشکلات دهانی است که بسیاری از افراد با آن روبرو می‌شوند. این زخم می‌تواند در هر قسمتی از دهان ایجاد شود، از جمله لثه، زبان، داخل گونه، سقف دهان و لب‌ها. زخم در دهان معمولاً دردناک است و ممکن است خوردن، نوشیدن و صحبت کردن را دشوار کند. این نوع زخم معمولاً به صورت خودبه‌خودی در مدت یک تا دو هفته بهبود می‌یابد، اما در برخی موارد ممکن است علامتی از بیماری‌های جدی‌تر باشد. بنابراین، مراجعه به یک دکتر متخصص گوش‌، حلق و بینی برای تشخیص و درمان زخم دهان ضروری است. در این مقاله، ما به شما می‌گوییم که زخم دهان چیست، چه عللی دارد، چه انواعی دارد، چگونه درمان می‌شود و برای درمان به کدام پزشکان باید مراجعه کنید‌.

علل زخم دهان

علل دقیق زخم دهان هنوز مشخص نیستند، اما برخی از عوامل ممکن است به ایجاد یا تشدید زخم دهان کمک کنند. این عوامل عبارتند از:

انواع زخم دهان

زخم دهان را می‌توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد: زخم دهان عادی و زخم دهان پیچیده.

زخم دهان عادی

این نوع زخم دهان معمولاً کوچک‌تر از یک سانتی‌متر هستند و در مدت یک تا دو هفته خودبه‌خودی خوب می‌شوند. زخم دهان عادی نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند:

1.       زخم معمولی

زخم دهان معمولی معمولاً دارای شکل گرد یا بیضی هستند و اطراف آن‌ها قرمز است. این نوع زخم می‌تواند در هر قسمتی از دهان ظاهر شود و معمولاً یک تا چند عدد هستند.

2.       زخم بزرگ

زخم دهان بزرگ معمولاً دارای شکل نامنظم هستند و اطراف آن‌ها تورم دارد. این زخم می‌تواند در هر قسمتی از دهان ظاهر شود، اما معمولاً در لثه، سقف دهان یا داخل گونه قرار دارند. این نوع زخم ها معمولاً یک عدد هستند و ممکن است چندین هفته طول بکشند تا خوب شوند. زخم دهان بزرگ ممکن است نشان دهنده بیماری‌های خاصی باشند یا به دنبال آن‌ها اتفاق بیوفتد.

زخم دهان پیچیده

این نوع از زخم دهان نادرتر از زخم دهان عادی هستند و معمولاً بزرگ‌تر از یک سانتی‌متر هستند. ایت نوع زخم ها ممکن است ماه‌ها طول بکشند تا خوب شوند و ممکن است باعث جای زخم یا نارسایی بافت شوند. زخم پیچیده معمولاً نشانه‌ای از بیماری‌های جدی‌تری هستند که سیستم ایمنی یا خون را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مثل ایدز، لوسمی، سرطان یا بیماری‌های خاصی که بافت‌های دهان را مورد حمله قرار می‌دهند.

انواع رایج زخم دهان

برخی از انواع زخم‌های دهان رایج عبارتند از

درمان زخم دهان

درمان زخم دهان بستگی به نوع، شدت و علت زخم دهان دارد. برخی از راه‌های عمومی برای درمان زخم دهان عبارتند از:

بهترین دکتر زخم دهان در ایران

برای درمان زخم دهان باید به پزشک گوش‌، حلق و بینی مراجعه کنید، برخی از بهتزین پزشکان گوش، حاق و بینی ایران عبارتند از:

1.      دکتر یلدا ایزدپرست

دکتر یلدا ایزدپرست متخصص گوش، حلق و بینی ‌، فلوشیپ اتولوژی و نورواتولوژی و فوق تخصص بیماری‌های گوش، در تشخیص و درمان زخم دهان از مهارت و تجربه بالایی برخوردار هستند. ایشان با استفاده از روش‌های درمانی مدرن و به روز، به بهبود سریع و موثر زخم‌های دهان کمک می‌کنند.

آدرس: شیراز، قصرالدشت، بعد از زیرگذر شاهد، بین کوچه ۲۰ و ۲۲، رو به روی بانک مسکن، نرسیده به بیمارستان کوثر، ساختمان پزشکان شاهد، طبقه ۵

شماره تماس: ۰۷۱۳۶۳۵۸۰۶۶

2.      دکتر حسین محمودی

دکتر حسین محمودی متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سرو گردن، با دقت و مهارت بالای خود، زخم‌های دهان را به سرعت و بدون درد تشخیص و درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی کم تهاجمی استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: شیراز، خیابان زند، روبه روی هتل پارس، مجتمع پزشکی زند، ساختمان شمالی ۱، طبقه ۳

شماره تماس: ۰۷۱۳۲۳۰۶۶۷۱ – ۰۹۰۵۹۱۲۳۷۹۷

3.      دکتر سید مهدی سنبلستان

دکتر سید مهدی سنبلستان متخصص گوش، حلق و بینی، با استفاده از دانش و تجربه خود، زخم‌های دهان را به طور کامل و بدون عود درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی موثر و ایمن استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: اصفهان، خیابان شمس آبادی، ساختمان‌ام ار‌ای اصفهان، طبقه دوم

شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۴۱۲۳

4.      دکتر محمود افشار

دکتر محمود افشار متخصص گوش، حلق و بینی، با استفاده از روش‌های درمانی مدرن و به روز، به بهبود سریع و موثر زخم‌های دهان کمک می‌کنند. ایشان از تجهیزات پیشرفته استفاده می‌کنند تا زخم‌های دهان را با دقت و سرعت بالایی تشخیص و درمان کنند.

آدرس: اصفهان، میدان آزادی( دروازه شیراز )، چهارباغ بالا، کوچه ۳۹ به نام شهید رئیسی (دیوان بیگی)، پلاک ۲

شماره تماس: ۰۳۱۳۶۶۲۳۹۷۱

5.      دکتر اعظم خیرمند پاریزی

دکتر اعظم خیرمند پاریزی متخصص گوش، حلق و بینی، با بهره‌گیری از دانش و تجربه خود، زخم‌های دهان را به طور کامل و بدون عود درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی موثر و ایمن استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: کرمان، چهارراه طهماسب آباد، ابتدای خیابان جهاد، ساختمان پزشکان مادر، طبقه ۴

شماره تماس: ۰۳۴۳۲۴۵۷۵۷۹

6.      دکتر مرتضی نوری

دکتر مرتضی نوری متخصص گوش و گلو و بینی و حجره، با دقت و مهارت بالای خود، زخم‌های دهان را به سرعت و بدون درد تشخیص و درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی کم تهاجمی استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: تهران، خیابان آیت اله کاشانی بین شاهین و جنت آباد روبروی دور برگردان جنب آموزشگاه رانندگی نوین پلاک 58 طبقه بالای آزمایشگاه زیباشهر

شماره تماس: ۰۲۱۴۴۱۳۶۰۸۰ – ۰۲۱۴۴۱۱۵۱۵۲

7.      دکتر پیمان دبیر مقدم

دکتر پیمان دبیر مقدم متخصص گوش حلق بینی حنجره و جراحی سر و گردن و فلوشیپ لارنگولوژی، بیماری‌های حنجره، با استفاده از دانش و تجربه خود، زخم‌های دهان را به طور کامل و بدون عود درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی موثر و ایمن استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: تهران، میدان ونک – ضلع جنوب شرقی – ابتدای بلوار حقانی – ساختمان پزشکان ۷۲ ونک – واحد ۴۰۱

شماره تماس: ۰۲۱۸۸۸۷۴۹۷۹ – ۰۲۱۸۸۸۷۴۹۷۸

8.      دکتر سید عبدالرسول کمالی

دکتر سید عبدالرسول کمالی متخصص گوش، حلق و بینی، با استفاده از روش‌های درمانی مدرن و به روز، به بهبود سریع و موثر زخم‌های دهان کمک می‌کنند. ایشان از تجهیزات پیشرفته استفاده می‌کنند تا زخم‌های دهان را با دقت و سرعت بالایی تشخیص و درمان کنند.

آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ضلع جنوب غربی، ساختمان طلا، طبقه ۲، واحد ۱

شماره تماس: ۰۲۱۴۴۰۹۹۲۳۲ – ۰۲۱۴۴۰۹۹۲۳۳

9.      دکتر محمد جواد احمدی پور

دکتر محمد جواد احمدی پور متخصص گوش، حلق و بینی، با دقت و مهارت بالای خود، زخم‌های دهان را به سرعت و بدون درد تشخیص و درمان می‌کنند. ایشان از روش‌های درمانی کم تهاجمی استفاده می‌کنند تا بیمار در کمترین زمان ممکن به بهبودی کامل برسد.

آدرس: بوشهر، میدان امام، ساختمان پزشکان مهرگان، جنب بانک سینا، طبقه همکف

شماره تماس: ۰۷۷۳۳۵۵۵۴۹۴

10.  دکتر سحر‌ زاهدی

دکتر سحر‌ زاهدی متخصص گوش و حلق و بینی، با بهره‌گیری از دانش و تجربه خود، بهترین رویکرد درمانی را برای هر بیمار به صورت اختصاصی تعیین می‌کنند.

آدرس: تبریز، خیابان آزادی، نرسیده به گلگشت، ساختمان بهاران، طبقه ۶، واحد ۵

شماره تماس: ۰۴۱۳۳۳۵۶۴۳۰

کلام آخر

زخم‌های دهان می‌توانند دلایل مختلفی داشته باشند و بسته به نوع زخم، علائم و درمان‌های متفاوتی دارند. در برخی موارد، زخم‌های دهان ممکن است نشانه یک بیماری جدی‌تر باشد. بنابراین، در صورتی که زخم‌های دهان شما شدید، مکرر یا همراه با سایر علائم مانند تب، درد یا تورم باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *